dito op de paralympics

Datum van publicatie 2024-08-29
Regio laat je stem horen
Paralympics 3

Hallucinante cijfers

Op dit moment staan zowel in de Franse als Vlaamse gemeenschap een schrijnend aantal sportclubs open voor aangepaste faciliteiten voor mensen met een handicap.

In de Franse gemeenschap is slechts 3% van alle sportclubs geïnteresseerd in een aanbod Handisport. Dit wil zeggen dat mensen met een chronische ziekte, mobiliteitsbeperking of fysieke handicap maar in 3% van alle Franstalige sportclubs terechtkunnen. In Vlaanderen ligt dit aantal net iets hoger. 14% van alle sportclubs in het Vlaams Gewest geven aan open te staan, of een aanbod te hebben voorzien voor G-Sport.

Er is nog veel werk aan de winkel!

Drempelvrij sporten

Samen met de Nationale Hoge Raad werkt ijvert Dito om meer personen met een handicap aan het sporten te krijgen. Het is van uitermate belang dat iedereen zich bij zijn/haar sportclub goed kan voelen. Ook sporten moet drempelvrij kunnen verlopen. Een degelijke en betere toegankelijke infrastructuur, een competente sportieve omkadering en een inclusief beleid zijn hiervoor noodzakelijk. Sporten leidt tot persoonlijke groei, meer sociaal contact en een volwaardige participatie. Hier gaan we voor!

word lid!

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Leuke activiteiten en uitstappen
  • Gratis advies en informatie
  • Interessante voordeeltarieven